Persberichten

16 dec
2021

De GBA verduidelijkt de regels in verband met het frequent verzenden van e-mails door platforms die petities lanceren

De Gegevensbeschermingsautoriteit berispt het online petitieplatform Change.org door het te gelasten de toegang tot zijn privacybeleid, de contactgegevens en de manier waarop de ontvangers van de petitie hun rechten kunnen uitoefenen, te vergemakkelijken vanaf de eerste e-mail die naar hen wordt gestuurd. Het uitoefenen van het recht van bezwaar is in deze context essentieel om bezwaar te kunnen maken tegen de gemakkelijke en frequente verzending van ongewenste e-mails.


25 nov
2021

De GBA stuurt haar ontwerpbesluit in de zaak IAB Europe naar Europese tegenhangers

De Gegevensbeschermingsautoriteit heeft de laatste hand gelegd aan haar ontwerpbesluit in de zaak tegen IAB Europe. Haar Europese collega's zijn hiervan in kennis gesteld en hebben nu 4 weken de tijd om de GBA eventueel feedback over het ontwerp te geven.


19 nov
2021

De GBA contacteert de GGC naar aanleiding van een mogelijk gegevenslek bij het platform Bruvax

De GBA heeft vandaag contact opgenomen met de GGC naar aanleiding van meldingen in de pers van een mogelijk gegevenslek bij het platform Bruvax. De GBA is hiervan door de GGC niet in kennis gesteld en heeft dus om aanvullende informatie gevraagd om de situatie beter te kunnen beoordelen. Volgens persberichten is het platform vandaag aangepast om de situatie te verhelpen.


13 okt
2021

De GBA volgt een mogelijk beveiligingslek in de CovidScan-applicatie verder op

De Gegevensbeschermingsautoriteit is op de hoogte van een mogelijk beveiligingslek bij het valideren en lezen van de Covid Safe Tickets via de CovidScan-applicatie. Dit potentiële gegevenslek zou gevolgen hebben voor meer dan 39.000 mensen. De Gegevensbeschermingsautoriteit neemt dit zeer ernstig, gezien de bijzonder gevoelige aard van gezondheidsgegevens.


28 sep
2021

GBA gaat aan de slag met artificiële intelligentie om haar documenten toegankelijker te maken

Iedere dag geeft de GBA aan de hand van beslissingen, aanbevelingen en andere richtlijnen verder vorm aan de concrete interpretatie en implementatie van de Algemene Verordening Gegevensbescherming in België. Die informatie is belangrijk voor ieder die correct wil omgaan met persoonlijke gegevens. Maar door de combinatie van een vrij gespecialiseerde, technische materie en een zienderogen groeiend volume aan documenten, kan het vinden van de relevante informatie soms een hele klus worden.